Suavia Soave Classico 2018

13,50

                                   Wijngaarden met vulkanische bodem in Fittà en Tremenalto, de oogst, eind september, gebeurt handmatig.                                                                  De druiven worden na het ontstelen zacht geperst. Alcoholische fermentatie in roestvrij staal gedurende veertien dagen op 15-18 °C.                                              Malolactische fermentatie wordt slechts toegepast op een klein gedeelte van de wijn. Vijf maanden rijping op roestvrij staal.     
Zuivere neus met tonen van wit en tropisch fruit en zelfs wat jasmijn. In de mond zacht en rond maar heerlijk opwekkend door de verfijnde zuren en de mineralige afdronk. Verfijnd en elegant.

Out of stock

Category:

Description

Het hart van Soave Classico
Fittà, Carbonare, Castellaro en Tremenalto kunnen gezien worden als dé ‘cru’ gebieden van Soave Classico. Hier bezit de familie Tessari al sinds eind 19e eeuw eersteklas wijngaarden, maar pas sinds de jaren ’80 werd er gestart met de nieuwe aanpak waarmee de Tessari’s onder de naam Suavia beroemd mee zouden worden. De opbrengst van de wijnstokken werd verlaagd, er werd gestart met het afzonderlijk vinficeren van specifieke percelen en de expressie van de bodem werd op een voetstuk geplaatst.

In harmonie met de bodem
Als kroon op het werk werd er in 1990 een moderne wijnkelder gebouwd met state-of-the-art apparatuur, recht onder het (bijna 130 jaar oude) huis van de familie. Hier komt alles samen. Een concertzaal waar het verleden in crescendo oploopt naar de toekomst, met in het heden een historisch orkest van garganega en trebbiano di Soave, spelend op de melodieS van het terroir, feilloos gedirigeerd door dochter Meri, Valentina en Alessandra Tessari.

Additional information

Druivensoort

Jaar

Regio

Streek

Wijnmaker