Suavia Monte Carbonare 2017

18,50

Onwijs interessante witte wijn die nog alle mogelijkheden heeft om te rijpen. Veel wijnbeschrijvingen omschrijven de neus van de wijn als de geur van het land na een fikse regenbui. Een heel aparte stijl van wijn met een aangename mineraliteit. Jasmijn, steenfruit, en rijpe passievrucht complementeren de wijn. Zeker potentie voor oudering, hij wordt nog beter, maar nu al zo leuk om te geven of te krijgen door het grappige buikflesje!

Out of stock

Category:

Description

Het hart van Soave Classico
Fittà, Carbonare, Castellaro en Tremenalto kunnen gezien worden als dé ‘cru’ gebieden van Soave Classico. Hier bezit de familie Tessari al sinds eind 19e eeuw eersteklas wijngaarden, maar pas sinds de jaren ’80 werd er gestart met de nieuwe aanpak waarmee de Tessari’s onder de naam Suavia beroemd mee zouden worden. De opbrengst van de wijnstokken werd verlaagd, er werd gestart met het afzonderlijk vinficeren van specifieke percelen en de expressie van de bodem werd op een voetstuk geplaatst.In harmonie met de bodem
Als kroon op het werk werd er in 1990 een moderne wijnkelder gebouwd met state-of-the-art apparatuur, recht onder het (bijna 130 jaar oude) huis van de familie. Hier komt alles samen. Een concertzaal waar het verleden in crescendo oploopt naar de toekomst, met in het heden een historisch orkest van garganega en trebbiano di Soave, spelend op de melodieS van het terroir, feilloos gedirigeerd door dochter Meri, Valentina en Alessandra Tessari.

Additional information

Druivensoort

Jaar

Regio

Streek

Wijnmaker