Suavia Le Rive 2016

26,50

Ontzettend interessante wijn. 100% Garganega van laat geplukte druiven. De druiven worden eind oktober geplukt, hierdoor krijgen de druiven meer rijping en meer zonuren. Dit vind je ook zeker terug in de wijn, veel rijp fruit in zowel de neus als afdronk. 30% van de druiven worden gerijpt op eikenhouten vaten, de overige 70% op stainless steel. De rijping op eikenhouten vaten zorgt voor een mooie dikke vette witte wijn met een enorm intense afdronk. Voor de wijnliefhebbers een must om geproefd te hebben.

Out of stock

Category:

Description

“We leven en werken in het paradijs”, aldus de vier zussen Tessari die gezamenlijk dit fantastische bedrijf runnen. Gezeten in de prachtige degustatiezaal met ongelooflijk uitzicht over hun wijngaarden staan wij versteld over de perfectie die deze dames doorvoeren in hun bedrijf. Als eerste natuurlijk hun wijnen, maar ook hun flessen, ompakdozen, afleveringen etc.

Suavia is een 12 hectaren groot wijngoed gelegen vlakbij het kasteel van Soave in de Veneto Noord Italië. De grond in de wijngaard bestaat uit vulkanische bodem met basalt.

Ze produceren alleen hun specialiteit, witte wijnen van de Soave: Garganega en Trebbiano di Soave. Al meer dan 10 jaar op rij winnen ze dikke prijzen in de Gambero Rosso waarin onlangs 3 glazen (hoogste onderscheiding) werd toegekend aan de Monte Carbonara 2017!!

Additional information

Druivensoort

Jaar

Regio

Streek

Wijnmaker