Corte Alta Valpolicella Classico Ripasso 2015

16,50

Een Ripasso is een speciale vinificatietechniek. Eenvoudig gezegd wordt er enkele maanden na de vergisting van de Valpolicella Classico uitgegiste druiven (vivace) toegevoegd afkomstig van de geconcentreerde Amarone. Een tweede spontane vergisting is het gevolg, meer kleur, kracht en smaak is het resultaat. De Acinatico is een klassieke Valpolicella blend van 60% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 10% Corvinone en 10% Molinara die gedurende 12 maanden rijpt op barriques. Het resultaat is een dieprode wijn met een voornamelijk kruidig aroma met veel fruit en een prachtige inburgering van het cederhout. Een zacht mondgevoel, zoetje, mooie zuren, bittertje in de afdronk, hout mooi geïntegreerd, rijpe, ronde tannines, goede balans. Intense smaken van zoete kers, ingekookt zwart fruit, beetje rokerig, tabak, sigaar… heerlijk! 

SKU: 1002 Category:

Description

Mooi toch, die Italiaanse familiebedrijven waarin ouders, kinderen en kleinkinderen allemaal meewerken in diverse functies. Azienda Agricola Stefano Accordini is zo’n bedrijf. Stamvader Stefano, met zijn jarenlange ervaring, maakt de wijnen nog altijd zelf.

Het bedrijf is gevestigd in Valpolicella (Veneto), een streek waar naast de gewone rode wijn ook Amarone della Valpolicella en wijn van het type ripasso en recioto gemaakt wordt.

Additional information

Druivensoort

, ,

Jaar

Regio

Streek

Wijnmaker