Pasta met gerookte zalm, geitenkaas en spinazie

15/03/2017 | Pasta, Vis

Een eenvoudige maar heerlijke pasta die je gemakkelijk kan klaarmaken op de camping.

Minuten

Personen

Ingrediënten

  • 250g gerookte zalm
  • een handvol pijnboompitten
  • 400 g spaghetti
  • 150 g ricotta
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 250 g spinazie
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ajuin

Benodigdheden

  • een elektrische staafmixer

 Stappen

  1. Breng water aan de kook met een beetje zout.
  2. Maak de spinazie schoon.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Stoof er de helft van de spinazie in.
  4. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de spinazie en kruid met peper en zout.
  5. Doe de gestoofde spinazie in een maatbeker met een pollepel water. Voeg er de ricotta en de geitenkaas aan toe en mix met een staafmixer tot een glad mengsel. Kruid met een snufje zout en flink wat peper.
  6. Kook de spaghetti gaar in het gezouten water.
  7. Verwarm een scheut olijfolie in de pan.
  8. Pel de ui en snijd hem in dunne slierten. Stoof de ui in de olie.
  9. Doe er de pijnboompitten bij en laat even mee roosteren.
  10. Giet de pasta af en doe hem bij de uien en pijnboompitten. Roer er een pollepel kookvocht van de pasta, de saus en de rest van de spinazie door. De warme saus laat de blaadjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Scheur de gerookte zalm in stukken.
  12. Werk de pasta af met de gerookte zalm en eventueel wat verbrokkelde geitenkaas.